Monday, September 30, 2013

Burun Estetiği

Revizyon burun estetiği ile nefes alma sorunu düzeltilir mi?
Burun estetiği sonuçlarından memnun olmadığı için bana başvuran pek çok hastada aynı zamanda ciddi nefes alma sorunları sıklıkla karşılaştığımız bir durumdur. Gerçekleştirilen burun estetiği operasyonu sırasında burun kıkırdak ve kemik yapılarının bozulması genellikle bu nefes alma probleminin asıl sebebi olmaktadır.

Pek çok hastam tarafından sadece iyi nefes alabilmek için dahi olsa burun ameliyatı olmak istediklerini sıklıkla duymuşumdur. Sekonder rinoplasti ameliyatı ile yapılan kıkırdak ve doku eklemeleri sayesinde nefes alma probleminiz giderilir ve sağlıklı nefes almaya başlarsınız.
Buradaki önemli nokta bozulmuş olan yada iyi düzeltilememiş yapıların tespit edilip gerekli düzeltme ve onarımın yapılmasıdır.
Burnumdaki problemler daha basit bir girişimle düzeltilemez mi ?
Bazen sekonder rinoplasti ( revizyon burun estetiği ) için başvuran hastalarımız, kıkırdak veya kemik alımı işlemlerinden ve tekrar bir burun estetiği operasyonu geçirmekten çekinirler. Bu gibi durumlarda kişiyi en çok rahatsız eden sorunları çözmek üzere bir operasyon uygulaması yapılabilir.
Bu sayede daha büyük bir ameliyattan kaçınılarak, sadece hastanın asıl şikayetlerini giderici yada hafifletici bir operasyon gerçekleştirilmiş olur.
Sadece dolgu ile burun çöküklüğü giderilemez mi?
Dolgu uygulamaları ile burun çöküklüğü giderilebilir. Oldukça başarılı sonuçları olan ve hasta memnuniyetinin yüksek olduğu bir uygulamadır. Fakat sonuçların kalıcı olmaması bir dezavantajdır.
Kullanılan dolgu maddesinin içeriğine göre 18 ay ile 3 sene arasında değişen kalıcılık söz konusudur. Bu sebeple birkaç dolgu uygulaması sonrasında kıkırdak yada yağ dolgusu ile kalıcı sonuç sağlanması mümkündür.

Mini burun estetiği

No comments:

Post a Comment